mandag 25. april 2011

Påsken er snart over...

                                                                           




 Her har vi tilbrakt de to - tre solskinnsdagene vi fikk denne påsken, - i kjøkkenkroken! Dessverre ble det kun få dager med skikkelig knallvær... men det går bra!!! Håper på masse finvær nå fremover (les: til ut november)... for vi har så mye tilgode ;-)

 Vet at mange - spesielt sør i landet - har hatt en fantastisk påske med helt utrolige sommer-temperaturer. Der er det vel sommer nå med fullgrønt løv og grønne plener????
Vi bor i et merkelig land... med store variasjoner hva vær- og temperaturforhold angår, så mens noen svetter rundt i shorts og T-skjorte og må ta avkjølende bad, må andre ta på ull-longs under buksa før de går ut av husdøra.
Tidlig eller sen vår der du bor, - den kommer, vær du sikker på det. Hos noen er jo våren ekstremt kort også; det er nesten så det sier "PANG" og så er man gått direkte fra vinter og over i sommer på "no time". Det er som om det eksploderer nærmest over natten. Hvor ble våren av liksom??? Har faktisk opplevd det selv, men ikke her i Trøndelag. Her er det faktisk vanlig med tidlig og tydelig vår, men den har altså ikke vært spesielt tidlig - ei heller solrik - hos oss i år...

Nå blir det en tid fremover med hagearbeid, raking og rydding på oss (vi har stor hage å holde pen) så vi håper på gode temperaturer og oppholdsvær! Kveldene er jo så lyse og lange nå. Det liker jeg!

  
Hanefar og hønemor er alt klar for våronna, så da er det vel bare å brette opp ermene for oss også og sette igang, nå når hverdagene så smått vender tilbake...

Er du ferdig med våronna i hagen ? Er det tidlig vår hos deg i år eller ligger dere etter skjemaet? 


Tenkte helt til slutt i dag å vise dere kjerrehjulet på uthusveggen....Selv om det forlengst er pensjonet så er det fortsatt til nytte og ikke minst til glede der oppe på uthusveggen. Dekorativt til tusen. Det fungerer som et "klatrestativ" ettersom en humle (plante) får boltre seg fritt og slynge seg oppover og rundt det på sommerstid. Det er vakkert, værbitt, - og slitt etter lang tids bruk og med en nydelig grå patina. Naturens eget mesterverk;  preget av vær, vind og tidens tann.




Nyt den siste dagen i påsken,  og husk: nå ruller vi snart inn i mai måned ;-) med hornmusikk og flagget til topps! Her må man holde seg fast og holde godt på hatten, for det går så alt for fort i svingende! Jeg skulle ønske det var mulig å sette på håndbrekket og stoppe tiden litt; ta en "time out"... str -e - k - k - e  våren ...for våren er bare så herlig, fasinerende og berusende!


Takk for alle koselige påskehilsener på bloggen, - kjempetrivelig!!! Dere er toppers!

Klem Tove


4 kommentarer:

 1. Koseleg solkrå dette :-)
  Her kom våren over natta..
  Hatt nokre dagar med flott temp, men i dag er det overskya og ca.10 grader. yr.no lovar regn eit par dagar, men så skal visst sola kome igjen..
  Ein må visst nyte den når den kjem, for yr.no er ikkje alltid til å stole på..
  Ha ein flott vår der du er!
  PS: du har så koseleg blogg at eg måtte legge meg til som følger.. :-)

  SvarSlett
 2. Hei! Det er et langstrakt land med mye forskjellig vær og natur. Det var oss i sør som fikk god været denne gang, heldige vi. Men været må vi bare ta som det er, og prøve å kose oss som best det er.
  Det er ikke alltid like lett. Kjempe fint kjerrehjul som du bruker til espalje. Vi har ikke så mye hage, men rydding må til etter vinteren.
  Har en mann som sparer på utrolig mye ting som hører til yrket hans.
  Ha en fin,fin dag. Klem

  SvarSlett
 3. Bilda dine får meg GLAD :) Her er våren komen. Blomstrane sprett, og trea held på å bli grøne. Men det går så fort! Veit av erfaring, at når syttande mai er her, så er det ein poff og ein smell, og så blir det sommar...

  Nyt veka som kjem,
  håper du får litt sol og varme!

  Klem,
  E :)

  SvarSlett
 4. Eg er enig med Elin..Eg blir GLAD av bilda dine:)
  Her var det også vår ♥
  Hos oss er bjørka i full gong med å verte grøn..Det likar vi :)

  Takk for gode ord frå deg ♥

  Ønskar deg ei flott ny veke:)

  Nattaklem frå Astrid

  SvarSlett