torsdag 28. april 2011

Maleprosjekter som venter


Når man er hus/hage-eier er det alltid noe å henge fingrene i; noe som trenger et malingstrøk el to, noe som må repareres, klippes, beskjæres o.l. Man blir garantert ikke arbeidsledig om man ønsker ta i et tak og gjøre noe selv... Og det må man jo!


Til sommeren skal vi male brystpanelet og taket (panel) på kjøkkenet, - gleder meg til å få alt lysere. Ubehandlet tre stjeler unødvendig mye lys. Og så må vi male veggene i gangen utenfor badet samtidig. Vi  bruker nok samme farge som på kjøkkenet der også, for de to rommene er "naboer". Liker ikke å blande så veldig mye. Mer harmonisk og helhetlig når malt i samme farge.
Panelet skal males i den fargen øvre del av veggen på kjøkkenet har fra før; lys antikk. Veldig anvendelig farge, - nøytral. Taket tror jeg blir egghvitt... Litt usikker på glansgrad i taket.
Er det noen som har gode råd, vet hva som er smart å bruke i tak med tanke på glansgrad? Takknemlig for å høre erfaringer fra dere. Jeg ønsker få det så lyst som mulig. Blir litt av en klatrejobb å male taket, - høyt under taket er det også her i huset ....


Denne store lyslykta (til høyre) er veldig koselig med levende lys inni.... Er litt sånn Østen-inspirert, tror jeg. Lyslykter og lysholdere finnes mange steder (les: over alt) her i huset. Alltid koselig med levende lys ;-)


Hei da alle sammen :-)
               

7 kommentarer:

 1. Nok å gjere både ute og inne når ein har hus ;-)
  Alltid herleg med LYS!

  Ha flott dag!

  SvarSlett
 2. Kommer och bli jättefint med antik-vita väggar, rummen blir så mycket ljusare. Just antikvitt brukar vi måla med också. Jättefin ljuslykta, jag gillar det orientaliska.
  Ha en fin dag
  Kramar
  AnnaMaria

  SvarSlett
 3. Man blir ikke arbeidsledig med hus og hage nei.
  Lykke til med malejobben!
  -Hanne Mette-

  SvarSlett
 4. alltid mye å gjøre nårman eier et hus. når du tror du er ferdig er det bare begynne på nytt..
  Lykke til med prosjektene.
  Klem

  SvarSlett
 5. Hei!
  Tusen takk for fine ord inne hos meg. Setter jeg stor pris på :)

  Spennende med prosjekter du har på gang da :)

  Et lite tips når du skal male taket er at du bør ta det helt hvitt. Eggehvit ser veldig hvit ut, men gulner noe helt vannvittig, spes. om det er oljebasert maling. (Regner med det siden det er panel?)
  Og du bør ta lav glansgrad i taket. Om det er oljemaling bør du ikke ha mer enn 40 ihvertfall :)

  Lykke til!

  -Amalie

  SvarSlett
 6. Ja, nog finns det alltid noe som må blir gjort hjemme. Oftast flera ting samtidigt... :-)

  Vi har brukt Butinox takfärg till våra tak, som har väldigt lav glansgrad. Den är vannbasert, så då må man ha kvistlack på panelen först.

  Hoppas du har haft en fin torsdag!

  SvarSlett
 7. Malte taket i stua før jul i fjor (panel). Brukte vanntynnet oljemaling fra Lady, og en rull med ganske tykk bust, og et skaft som gjorde at jeg kunne låse rullen og bruke den som overstryker i stedet for pensel. Helt genialt!! Måtte selvsagt kvistlakke og grunne først, men med rull på forlengerskaft var det bare i sprekkene jeg måtte klatre opp og bruke pensel, og mot listene da. Tror nok det sparte med for både mange timer og betennelse i arm/skulder.

  Lykke til! Det er en kjempejobb, men det blir fantastisk fint etterpå. :)

  SvarSlett