lørdag 30. april 2011

"Aften rød, morgen søt"


Disse bildene ble tatt med mitt lille Canon Ixus kamera i fjor sommer, - tror det må være i juli måned. For en vakker solnedgang og kveld! Det er sånne kvelder du bare forevige!  "Aften rød, morgen søt," sies det. Det skal være et "sikkert" værtegn. Dvs. om himmelen er rød på kvelden så vil du våkne til en fin solskinnsdag morgenen etter. Om derimot himmelen er rød om morgenen, så vil det bli regn til kvelds; "Morgen rød, aften bløt." Jeg husker ikke hvordan været var "dagen derpå" disse bildene ble tatt, men antar det var fint. Har sett at disse værtegnene stemmer mange ganger før...... (Kjempemessig å kunne pakke bikinien og badehådkledet kvelden før i trygg forvissning om at det garantert vil bli strandtur dagen etter, ikke sant? *smiler*)

Jeg synes det er litt interessant og morsomt dette med værtegn. Skulle ønske jeg kunne litt mer om det, for en kan "lese" mye av naturen, himmelen, dyrs og fuglers oppførsel om man vet hva man skal være obs. på. Mange "våkne" og observante eldre sitter inne med massevis av kunnskap om dette, - kunnskap de har ervervet seg gjennom mangfoldige år. (De fører dagbok - år etter år - over vær, vind, temperatur mm...)
Det er jo litt artig og da - for meterologene med tilgang på alt mulig av tekniske hjelpemidler - tar jo feil rett som det er ;-)

Kan du noen "sikre" værtegn? 
Lyst til å dele dem med andre?

Ha en fin lørdagskveld!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar