torsdag 6. oktober 2011

Lyslykt full av hjertelige minner....


En romslig, detaljrik lykt står - for øyeblikket - på spisebordet. Den står ikke alltid der. Den flyttes litt på fra tid til annen. 
Lykten rommer mye fordi den er så stor. Akkurat nå står det blant annet en blomstervase med dyp rosarøde friske nelliker fra haven inni lykten. De tar umiddelbart blikket ditt. Pluss et skinnende rødt glasshjerte som ligger ved siden av et koselig bilde av min pappa på ski (pappa døde i 2007). En telysestake ("glassball") står også inni der. Den er fra Hadeland glassverk (tror jeg) og består av massevis av krystallklare snøballer satt sammen tett i tett. (Minner meg om da vi som barn laget lykter av kramsnø og satte stearinlys inni. Det tente vi når mørket senket seg om kvelden. Så sto vi i vinduet og kikket ut... Noen som husker det? *smiler*)

Lyset stråler så vakkert fra denne telysestaken, strålene reflekteres i "glassballene" og kastes hit og dit. (Glemte dessverre å tenne lyset da jeg tok bildene ;-( sorry, for dere skulle fått sett det...) 
Levende lys i ordets rette betydning kan man si det er.
Det passer så bra med nettopp denne "lysballen" for pappa var så utrolig glad i å gå på ski og bevisst på å holde seg i god form.....
Koselig fra tid til annen å tenne lys for pappa!

Gode minner... vel verd å ta vare på i hjertet!
Ha en hjerte-fin dag alle sammen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar