lørdag 8. oktober 2011

Vedsjau og årets siste kamp....


To englevinger henger på vitrineskapet i gammelstua...
Har englene funnet seg et hjem og slått seg til ro her hos oss, mon tro? 
Kanskje derfor de like godt har tatt av seg vingene... 
*smiler*


Contura 590 in action *smiler*

Her skinner solen igjen i dag, så da blir det å få inn vinterveden som har stått ute til tørk sommeren igjennom. For selv om solen skinner, så kryper gradestokken gradvis nedover mot null og det er langt fra varmt ute.... Derfor er det deilig å fyre opp i vedovnen fra morgenen av. 
(Vi investerte i en Contura 590 for vel et og et halvt år siden og det er vel noe av det lureste vi har gjort. Den er bare helt RÅ. Varmer enormt og det passer utmerket ettersom vi bor i et gammelt hus med høyt under taket. I øvre del - over fyrkammeret - ligger noen spesielle stener (glemt navnet) som maganiserer varmen.... En liten anbefaling i tilfelle noen av dere tenker kjøpe ovn før vinteren setter inn. (Ikke betalt anbefaling fra meg))

Å stable ved er noe jeg er opplært i fra jeg var liten jente. I Nord- Østerdal hender det jo at vintrene er kalde (*ler* Det kaldeste jeg har opplevd er - 42 grader. Brrrrr.... kaldt, ja! Så da vedbua være sprengfylt hver eneste høst. Som dette husets eneste/ og ekte innfødte østerdøl - er jeg " kretsmester med sort belte i vedstabling", for jeg KAN stablekunsten og jobber iherdig med å lære bort kunstene til mine etterkommere. Derfor MÅ de hver høst stille opp når vinterveden her hjemme skal innomhus... *smiler*) 


Tror bestemt vi blir varm i trøyen før all denne veden er kommet i hus....

Sist, men ikke minst,  skal vi i ettermiddag se eldstesønnens siste fotballkamp for denne sesongen. (Hjemmekamp i dag. Jippi!) Alltid like gøy med disse kampene og uansett hvor stor "guttene" er blitt,
så er det STOR STAS å se dem spille kamp. 
Slik er det å være mor og far.... *stolt mammahjerte smiler*

God lørdag til alle sammen!
Hva gjør dere i dag da?

1 kommentar:

  1. Her låg nysnøen langt nedi fjella..
    så no skal eg fyre litt, rydde litt og SÅ vert det pizza..

    Vakre vingar forresten :-)

    klem og god helg

    SvarSlett