mandag 15. august 2011

Vil du smake?

 Så er jeg godt i gang med bærhøsten og rips- og solbærsaft er allerede vel plassert i kjelleren. 
Det er herlig å kunne høste fra egen hage, bær og frukt garantert fritt for sprøytemidler! Prøver å holde sukkernivået så lavt som mulig, men saften skal ikke være så "sunn og sur" at den gir gysninger nedover ryggen *smiler* så litt sukker må man ha i for at saften skal bli god.


Synes ripssaften er utrolig lekker å se på i farge; skikkelig dyp vinrød farge (men det kommer ikke frem på bildet, dessverre;- (( Den ser strålende ut i flotte stettglass og skaper øyeblikkelig "feststemning" på bordet!
Gleder meg allerede nå til å nyte disse dyrebare dråpene fulle av smak og bl.a. C-vitaminer utover vinteren.  Jeg koker alltid saft i saftkoker (dvs. over en kjele med kokende vann) og tapper direkte på godt rengjorte og forvarmede flasker.

I dag har vi vært og plukket blåbær, så i morgen blir syltetøy kokt og pannekakemiddager forberedt ;-) 
Bra plukkingen ble unnagjort i dag, for nå regner det skikkelig her og morgendagens værmelding er heller ikke spesielt oppløftende.
Kom også over en del kantareller - så gjett om jeg er fornøyd med dagens fangst???

Har DU begynt å safte og sylte, og hva bruker du lage om høsten?
Hadde vært gøy å høre hva dere bruker markens gøde til, så gi gjerne lyd fra deg!

 Ha en fin mandagskveld alle sammen!

T ;-)ve

1 kommentar:

  1. det så deilig ut! ;) Ingenting er som hjemmelaget saft. Jeg lager ikke selv, har aldri prøvd.
    Men jeg har mange gode minner fra min mormors kjøkken! ;)

    Men kantarellene plukker jeg! ;) Deilig å ha i fryseren utover vinteren, både til stuinger, sauser, gryter og pizza! ;)

    Klem fra Rikke

    SvarSlett