mandag 22. august 2011

"Blueberry Hill"

Blåbærsyltetøyet er "i boks", så nå er pannekakemiddagene reddet også for denne vinteren ;-)
Og brødskiver med blåbærsyltetøy sammen med et glass deilig kald melk også.* NAM - NAM *
Noe av bæra ble frosset ubehandlet i små poser til bruk i paier og smoothies utover vinteren. 
Helt til slutt frøs jeg noen "enkeltvis" (legger dem bare på et brett og setter det i fryseren, så legger jeg dem over i en tett boks senere...) med tanke på pynt på kaker etc.


Jeg bruker mange ganger glass som jeg har kjøpt med f.eks. rødbeter, fetaost etc, men passer alltid på å fjerne alt av merkelapper så de er helt "blank og fin" og som ny. Av og til bruker jeg også Norgesglass som jeg har en god del av. Men de må ikke være for stor; det skal være mulig å plassere dem i kjøleskapet etter de er tatt i bruk... Det er et must. 
Merkelapper med f.eks "Blåbær - 2011" lager jeg selv og setter/henger på helt til slutt. Da får kreativiteten en anledning til å blomstre fritt....


  Glassene pleier jeg forresten å sette på hodet rett etter de er fylt og lokk skrudd på. Da kan jeg være helt sikker på at luft ikke kommer til og ødelegger syltetøyet. Deretter settes glassene ned i kjelleren. Er heldig og har en "god gammeldags" kjølig kjeller som egner seg godt til oppbevaring av mat.

Det er en egen tilfredsstillelse å vite at man har gjort forberdelser for vinteren og tatt vare på 
"markens grøde", ikke sant?

Har DU laget noe matnyttig med tanke på vinteren? 
Kan hende du har forslag til noe spennende jeg og kan prøve meg på? 
Hadde vært fint om du tipset meg.

Elvis Presley gjør susen med "Blueberry Hill" mm... 
Fint med litt "musikk til arbeidet" *ler*


God mandag alle sammen ;-)

3 kommentarer:

 1. Blåbær er fantastisk. Så flink du har vært!

  Det var dårlig med blåbær rundt hytta i år, det er der vi pleier å høste rikelig. Men et par paier har det blitt :)

  SvarSlett
 2. Så flink du er!
  Klem

  SvarSlett
 3. Min kjeller er fylt opp av: Ripsgele, stikkelsbærsyltetøy, eplemos og eplegele. Når pærene modnes litt mer blir det pæremarmelade med valnøtter. Venter også på en eplesort som skal bli til eple- og løkchutney. Så har jeg en stor bolle med gule plommer på benken,- har ennå ikke bestemt hva de skal bli til.

  En spiseskje ripsgele ble tilsatt hvalkjøttgryta i går sammen med en knivsodd nellik,- nydelig! Eplegeleen smaker av kanel og vanilje og er supergod på Brie, det er også pæremarmeladen.. Eplechutney er utmerket til viltmiddager,- herlig med markens grøde!
  Elisabeth

  SvarSlett