lørdag 27. august 2011

Røde gleder

  Bare så det er sagt, jeg er absolutt ingen superhusmor! Men hjemmelaget blåbær- og tyttebærsyltetøy synes jeg vi ha i huset. Det er jo i tillegg så koselig med disse skogsturene, med innlagt kaffepause og en kjeks eller to.  Litt saft fra egen have til vinteren burde også være en selvfølge for oss ettersom vi jo har alt rett utenfor stuedøra, busk på busk. ....  Det er dessuten veldig koselig å tenke på at nede i kjelleren står glass og flasker klar til å leske våre ganer ;-)

Derfor ble det  å stå foran komfyren igjen i dag, og nå er kjøttkakemiddagene fremover reddet ( bredt smiiiil ), og mor i huset glad og  fornøyd!
I dag var det nemlig tid for tyttebærsyltetøykoking og en toppet ti-litersbøtte er nå tom. *I like*
Jeg bruker Norgesglass til tyttebærne, av den minste typen, så de fint kan oppbevares i kjøleskap når de er tatt opp fra kjelleren. Norgesglass er supre. Elsker dem.

Tyttebær holder seg forresten kjempegodt. De og multer. Jeg bruker Jam syltepulver når jeg koker syltetøy 
(- har gjort det i mange år. Er godt fornøyd med det syltepulveret), og ikke mer sukker enn strengt tatt nødvendig. Jeg liker smaken av BÆR så er moderat med sukkerbruken.Da jeg var ferdig med "kokene mine", tok jeg siste rest av bæra og fordelte på noen poser som ble puttet "in natura" i fryseren. Fint å ta opp til Trollkrem etc.


Da tar husmor en velfortjent lørdagskveld.... Hadde håpet på sitte-ute-vær i kveld, men akkurat nå plaskregner det etter noen reale tordenbrak og dertil hørende lyn for vel en times tid siden. 
Ikke rart det smalt  for det er skikkelig varmt ute.... Puh!
Så da blir det inne-kveld med husbonden. Koselig det og!

Nyt kvelden alle damer der ute,
 klem og hilsen fra meg; Tove

3 kommentarer:

 1. Oooo du flinke husmor! Her skal jeg si det bugner i spann og på glass... Blir rent misunnelig! Nå kan du virkelig ta helga med verdens beste samvittighet! :)
  Jeg gjør for så vidt det jeg også, selv om jeg ikke har plukket et eneste bær...fy skam ;-)

  SvarSlett
 2. Så deilig!! Vi hadde faktisk kjøttkaker i dag, og de smaker alltid ekstra godt med tyttebærsyltetøy:)
  Merkelappene mine bestiller jeg på minanamnband.se
  Har bestilt der maaange ganger, og er kjempefornøyd. Siden firmaet er svensk, tar de vekk svensk moms når du kommer til betalingsvinduet også, så det blir billigere enn det ser ut for først (hvis du holder deg under tollgrensen på NOK 200,- da, vel og merke;)
  Fin lørdag til deg og dine! Klem B:)

  SvarSlett
 3. Så flink du er!
  Hjemmelaget tyttebærsyltetøy er kjempe godt.
  Nyt siste del av helgen.
  Klem

  SvarSlett