Så er jeg godt i gang med bærhøsten og rips- og solbærsaft er allerede vel plassert i kjelleren.
Det er herlig å kunne høste fra egen hage, bær og frukt garantert fritt for sprøytemidler! Prøver å holde sukkernivået så lavt som mulig, men saften skal ikke være så "sunn og sur" at den gir gysninger nedover ryggen *smiler* så litt sukker må man ha i for at saften skal bli god.
Synes ripssaften er utrolig lekker å se på i farge; skikkelig dyp vinrød farge (men det kommer ikke frem på bildet, dessverre;- (( Den ser strålende ut i flotte stettglass og skaper øyeblikkelig "feststemning" på bordet!
Gleder meg allerede nå til å nyte disse dyrebare dråpene fulle av smak og bl.a. C-vitaminer utover vinteren. Jeg koker alltid saft i saftkoker (dvs. over en kjele med kokende vann) og tapper direkte på godt rengjorte og forvarmede flasker.
I dag har vi vært og plukket blåbær, så i morgen blir syltetøy kokt og pannekakemiddager forberedt ;-)
Bra plukkingen ble unnagjort i dag, for nå regner det skikkelig her og morgendagens værmelding er heller ikke spesielt oppløftende.
Kom også over en del kantareller - så gjett om jeg er fornøyd med dagens fangst???
Har DU begynt å safte og sylte, og hva bruker du lage om høsten?
Hadde vært gøy å høre hva dere bruker markens gøde til, så gi gjerne lyd fra deg!
Ha en fin mandagskveld alle sammen!
T ;-)ve
det så deilig ut! ;) Ingenting er som hjemmelaget saft. Jeg lager ikke selv, har aldri prøvd.
SvarSlettMen jeg har mange gode minner fra min mormors kjøkken! ;)
Men kantarellene plukker jeg! ;) Deilig å ha i fryseren utover vinteren, både til stuinger, sauser, gryter og pizza! ;)
Klem fra Rikke