onsdag 8. juni 2011

"Kampen om bær-godisene! og støvkosten


Flere slike fargerike støvkoster står ute i hagen, - ikke fordi jeg har støv på hjernen, men fordi de fungerer som fugleskremsel i bringebærhagen vår!
Skal ærlig innrømme at det ser litt corny ut (for å si det pent) - og at de rett og slett er stygge, men det fungerer ;-) og det er jo det som er hensikten med dem! Tror det er en fire-fem stykker av dem, på rekke og rad. Har festet dem på staurer ( det har vi ordet igjen; staurer.....) som er med og støtter plantene i vær og vind ettersom jeg har snorer mellom staurene! 

Har i tillegg to stk. "normale" fugleskremsler.... det ene med flagrende knallrødt flortynt neglisje (etter svigermor!), fotballhode med påmalte øyne og rød trutmunn, pluss solhatt med frynser. Det andre mener jeg å huske har et litt mer "sop i hop"- antrekk, med dongeribukse, skjorte og lue med dusk. Men fotballhode, - dog punktert! ;-) Kreativ må man være!
Kan hende får dere se dem når vi får dem på plass igjen før bringebærsesongen starter. Akkurat nå har begge skremslene "fellesferie" i uthuset. Det er der de overvintrer. Jeg er en tilhenger av "man tager hva man haver," men litt stil må det jo være i hagen, ikke sant? Fugleskremslene våres har iallefall litt stil *ler*
I går kveld dekket gemalen og jeg til noen av ripsbuskene med nett, for her er småfuglene helt tullete etter de bærene. Ikke engang karten, de sure grønne, får være i ro!
Hva gjør dere andre for å holde fuglene unna hagebær? Gode råd mottaes med takk.

 Nytt kapittel i "kampen om bær-godisene" følger litt lenger utpå sommeren....
*hi-hi*

1 kommentar:

  1. Hi hi hi...morsomste fugleskremslet jeg har sett :D ! Håper de holder seg unna nå!! Vi har et hvitt nettingsklede over jordbærene, ikke pent det heller men funker og forhåpentligvis kan vi spise oss leie på jordbær i sommer ;)

    Oh ja forresten "når pappaen er borte danser jentene på bordet" ;) Vet å kose oss når han reiser bort en tur :D !

    Ha en fin kveld
    klem Tove

    SvarSlett