onsdag 5. juni 2013

På krigsstien!?(arkivbilde, fra i fjor)Vi har et par-tre plasser i hagen, bl. a. en skråning, hvor det er Skvallerkål som kommer igjen.
 År etter år. Skvallerkål er vanskelig å bli kvitt. Trust me!
Vi bor på et tidligere småbruk og vi har både den sorten, Bringebær, Lupiner og Brennesle i hagen.
 I går var jeg inn på TV2s - nettside (Frokost-tv) og så en videosnutt om hvordan bli kvitt ugress i hagen, uten bruk av plantegifter. Et av tipsene var å legge ut en svart lystett duk tidlig om våren - dvs. FØR plantene er kommet opp! - over området man har uønsket ugress og la duken bli liggende der. Eller man kan plante f.eks. en - eller et par - Rhododendum(er) der. Den vil ta overhånd og danke ut ugresset når den brer seg utover, for også Skvallerkål etc. trenger lys for å trives og med en svær Rhododendrum "over hodet sitt" blir det temmelig mørkt for ugresset og det vil etter en tid
rett og slett bukke under...
Bravo!!!Godt råd! Tror jeg må prøve ut det. Rhododendrum er ok å ha i hagen. Krever litt spesielt stell, 
men det går bra. Og så er de jo vintergrønne!  Det er et pluss! Har noen fra før og;  rosa/cerisefargede,  liker de best. De er kjempefine når de blomstrer - de fleste sortene blomstrer jo om våren/ på tidligsommeren og det er bra, for det er ikke så mye annet som blomstrer da.... 
Et annet gode er at de kan bli skikkelig store
Me like!


Så, da er det vel bare å gå til krig mot ugresset!?Har du ugress i din hage, og hvordan takler du det?
 Noen gode råd å dele med meg?
3 kommentarer:

 1. Her takles ugress dårlig, de får mye fritt spillerom. Noen steder er jeg til og med glad for å ha ugress. Løvetann i plenen er helt topp!!

  Lykke til med kampen :)
  Klem

  SvarSlett
 2. for et supert tips...plante rhododrendro, så blir men kvitt ugress...helt fantastisk!
  jeg har heldigvis ikke noe ugress.....men skal skal fjerne krypbuskene som skiller meg og naboen....der må jeg ha gravemaskin.....skal bli glad når de blir borte :-)
  lykketil!

  klem tone

  SvarSlett
 3. SLITER MED DET SAMME HER...
  TAKK FOR TIPSET
  ØNSKER DEG EN FIN TORSADAG
  SØTE DEG
  KLEM ELI:)

  SvarSlett