mandag 5. desember 2011

PLING-PLING-PLING

Engledans og pling-pling-pling


 Har lenge vært på utkikk etter ENGLESPILL og har heldigvis kommet over noen esker bl.a. på loppemarkeder. De minner meg veldig om barndommens jul og er bare så nydelige. I går skulle jeg endelig sjekke ut disse tre eskene, og sette englespillene sammen ett etter ett, men det eneste som var helt komplett var det til høyre (det er kan hende derfor folk har kvittet seg med dem også, fordi de manglet en del eller to.... )
- og det var nok det desidert vakreste også, med juletre i midten, noe de andre ikke hadde!


 Det til venstre og i midten er svensk, mens det til høyre - og med juletreet - er tysk.
Til og med eskene er vakre, synes jeg.


Måtte naturligvis prøve herligheten... og det ble lys og liflige  pling-pling-pling i stuen når englene danset rundt treet... Nå gjenstår bare å pusse messingen så den blir skinnende og blank, for akkurat englespillet må stråle og funkle, synes jeg!!!

Gode minner for meg er nettopp pussingen av messing og kobber ved kjøkkenbordet hjemme som barn like før jul, for absolutt alt skulle være nypusset og skinne når julen ringtes inn 
;-))

Englespillet ble vakkert ja!?

Har du noe fra barndommens jul du plukker frem igjen, år etter år???
 klem TOVE

4 kommentarer:

 1. Hei! Dette innlegget hadde passet ypperlig på "Mimrebloggen" se http://mimre.blogspot.com/
  Hun lager en adventskalender der hun oppfordrer oss til å sende inn julepynt vi plukker fram år etter år og som gir oss spesielle minner og får oss i den rette julestemningen.
  Da tenkte jeg på englespillet :)

  SvarSlett
 2. Hei.
  Så ditt innlegg på Mimrebloggen.
  Ja, disse englespillene er virkelig nydelig.

  Der kommer mer julepynt fra meg på Mimrebloggen. Følg med!

  God Jul til deg! :-)

  Hilsen Mimregubben

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar på mimrebloggen. Supert innlegg om englespill. Hvis det er ok for deg så kan jeg kopiere innlegget ditt og legge ut hos meg og så linker jeg selvsagt til din blogg.

  SvarSlett
 4. Litt sen kommentar, men men. Så heldig du er som har funnet akkurat dette nydelige englespillet. Jeg hadde helt maken da jeg var liten. -Kjøpt for egne penger på Samvirkelaget i den lille vestlandsbygda der vi bodde. Det var den vakreste tingen jeg eide, og hver advent - på bursdagen min den 1. desember, ble englespillet funnet frem og satt til pynt på stuebordet. Jeg kunne sitte og følge med på englene som snurret rundt, se på alt som skinte og blinket, og lytte til plingingen. Jeg eksperimenterte med atall lys og hvor fort spillet snurret rundt. Og jeg kjente meg som verdens heldigste som eide noe så utrolig fint. -Men, dessverre er ikke barnehender alltid så forsiktige, og det hendte spillet gikk i bakken, eller smådeler gikk i stykker. Og til tross for at pappa var flink å lime ting sammen, var det til slutt ikke mer igjen å ta vare på. Nå får jeg gjøre som deg, og tråle loppemarkeder etter et englespill som er like fint.

  SvarSlett