tirsdag 13. desember 2011

Mandler og lussekatter


 I går lagde jeg julegodt av mandler.  Både salte mandler, ristede søte mandler og brente mandler, så nå er flere glass fylt opp av "juleherligheter" ;-)) Tror jeg lager noe mer ristede søte mandler og gir bort i gave. Om man pynter glassene litt flott blir det skikkelig koselige gaver å gi! Ristede søte mandler var hurtig å lage og i tillegg gode.
 Oppskriftene har jeg funnet på div. blogger (bl.a på ide-puffen.b.c).


 I dag er det Luciadagen, men noen lussekatter blir det ikke laget her i huset i år. Skal få bakt et par kakesorter idag har jeg tenkt, småkaker. Spiser egentlig veldig lite av det, men bitte litt må vi ha i huset.Markerer du Luciadagen? Hvordan?
Da guttene var små var det baking av lussekatter og mye moro på denne dagen, men så vokser guttene til og flytter etter hvert ut, så da er det bare å vente på "desserten"; barnebarna.

Når de kommer og vokser til vil det nok bli både forkle og safran på kjøkkenet igjen til farmor den 13. desember ;-)) Skal bli så koselig og moro!

(Noen av bildene i dette innlegget er privat, andre er fra bøkene Juletid og Sjarmerende Jul, og magasinet Lev Landlig.)

Ønsker dere alle en riktig fin Luciadag!

klem Tove

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar