lørdag 7. mai 2011

Typiske sommerfarger...?

En smak av sommer får man  når man dekker bord med lysestaker, glass-skåler etc. i turkis/blått og lyse grønt. Jeg synes disse loppemarked-lysestakene er så lekre! Høye og himmelblå.Små yndige kaffekopper  med gammeldags blomstermotiv hører også til på et romantisk sommerbord - ikke sant!?


Kaffekoppene er fra loppemarkeder/bruktbutikker, og med forskjellig mønster. Det er så sjarmerende på et kaffebord, synes jeg.... Glassasjettene er i en nydelig gressgrønn farge.
    

Når været tillater det serverer vi kaffe utendørs. En rykende varm rabarbrakake servert med vaniljesaus/-is til er alltid populært. Snart er rabarbrastilkene så stor at de kan brukes både til det og hjemmelaget rabarbrasuppe (med brunsukker og kanel i, - nam-nam!!!) som er et absolutt "must" her i huset om våren. Den er kjempegod servert varm med en "dæsj" vaniljeis på toppen, - isen runder av den litt sure rabarbrasmaken... hmmmmmm! Anbefaler alle å prøve det. Hjemme brukte vi å knuse flatbrød - som mamma bakte selv - i små biter og blande det inn i rabarbrasuppen. Koselig barndomsminne - og det hender jeg gjør dette den dag i dag  ;-)

Jeg kan dessverre ikke påberope meg å være noen outstanding bake-søte-krem-kaker-ekspert, for vi har aldri vært noen storspisere av slike "kaloribombe-kaffebrød" her i familien. Har vært mer glad i gjærbakst. Men vi damer vet jo hva som er godt av desserter og mums-mums-kaker allikevel, - ikke sant?
Og det er ok å kose seg litt iblant. Tror faktisk det er veldig viktig også, rent helsemessig. 
 Vi kaller det å investere i god helse *smiler*

Har du laget noe ekstra godt til kaffekosen i helga?

Her blir det en travel helg med konfirmasjon og det hele, men jeg stikker innom dere ved anledning.
God lørdag - og tjingeling !!!!
klem Tove
 

4 kommentarer:

 1. Ja dette var en smak av sommer...Vakre kopper!!
  Koselig blogg og jeg legger meg som følger..
  Ønsker deg en fin helg:)

  SvarSlett
 2. Blir lite sugen att gå på loppis!

  kram Mia

  SvarSlett
 3. Herlege vårlige fargar!

  Ha nydeleg helg :-)

  SvarSlett
 4. Så mange koselige ting, flotte farger.
  Ser for meg et vakkert sommerbord med en deilig rabarbrakake..nam!

  Ønsker deg en fortsatt fin dag med hilsen fra Mimmi-Leone

  SvarSlett