mandag 4. juli 2011

To hus tett i tett....


To hus tett i tett.... Sinkhus, små og store, var veldig "hot" for snart et par år siden, og er vel ennå til glede for mange i den mørke årstid med levende lys inni. 

Lurer på hva som blir skikkelig "hot" til høsten, hva man bare "MÅ HA" for å være med på de siste interiørtrendene? Noen som vet? Hadde vært gøy å høre hva dere tipper blir "stort" nå fremover! Så legg gjerne igjen noen ord....

For det er helt sikkert ett eller annet som lurer i kulissene og snart dukker opp "all over" i nettbutikkene/butikkene og som vi vil se mer eller mindre (helst MER *smiler*) av hos bloggerne i tiden fremover.... Slik er det jo bare. Man blir ubevisst påvirket av andre til å gjøre innkjøp man slettes ikke hadde tenkt å gjøre eller er i behov av å gjøre ( = falske behov skapes)
  En blir jo ikke mer lykkelig av å anskaffe seg ting, snarere tvert imot (selv om man så klart blir kjempeglad om man endelig kan kjøpe noe man lenge har hatt lyst på og kan hende har spart til i flere måneder. Det er noe annet) Ting binder opp og fyller opp i skap og skuffer. (Skriver av egen erfaring....) Man burde egentlig være veldig bevisst på hva man bruker penger på og drar inn i huset... Strengt tatt skulle man bare omgi seg med ting man virkelig trenger/som er til nytte, eller som har en helt spesill affeksjonsverdi for en selv (kan være noe man har arvet, en gave man har fått. Eller noe totalt unyttig, men som allikevel rører ved noen strenger helt innest inne i hjertet... ;-))

Jeg snakker ikke moral nå, men om å være bevisst.... Så misforstå meg ikke, er du snill. Jeg har selv alt for mye rundt meg, men opplever at det slettes ikke er lett å kvitte seg med ting. Det kan være ting man f.eks har fått, eller tror en selv/barna i familien en gang i tiden kan komme til å få bruk for.... Så jeg vet at ting binder. Dessuten liker jeg ikke kaste ting av verdi. En mulighet jeg har benyttet meg av er å pakke ned i esker og sende med hjelpesendinger, for da vet jeg at noen vil glede seg over det jeg gir fra meg og at det vil bli til velsignelse for noen. Å ha loppemarked er en annen mulighet eller å gi bort f.eks til Fretex. Jeg har vurdert å innføre en regel om at hver gang jeg drar en ting inn i huset (- jeg er mest glad i brukte ting jeg da; ting med en fortid; levd liv, patina og "sjel" fra bruktbutikker/loppemarkeder etc... men det og fyller opp!!!) så må to ting ut! Smart, - ikke sant? En ting er å tenke det, ville det, - men å GJØRE det ...

  "Samle eder ikke i lader", står det i Bibelen, - et klokt utsagn! Man får jo ikke med seg noe uansett den dagen man drar herifra.... så en burde høre på slike gode råd.

Hva tenker dere andre om dette temaet,  - om "kjøpepress", overflodssamfunnet, bruk- og kastmentaliteten?
Noen som kjenner seg igjen i noe av det jeg har skrevet om? Gi gjerne lyd!
 
Kanskje jeg skulle bruke denne regnfulle dagen til å rydde i noen skap og kaste/resirkulere noe? Ingen dum ide!
God mandag. Klem Tove

2 kommentarer:

  1. Heilt sant og sikkert! Det er godt når ein kjenner at ein kan frigjere seg frå ting og andre sine ting ikkje minst..og skape sitt eige :)

    Klem!

    SvarSlett
  2. Enig med deg i alt jeg! Jeg har nå faktisk klart meg lenge uten hverken hus og kroner og glassklokker/osteklokker. Jeg liker bruksting og har ikke mange ting bare til pynt. Har nesten bare gamle og brukte ting også.

    SvarSlett