søndag 10. juli 2011

"Den Gyldne Omvei"

I dag har vi - sammen med gode venner - vært på søndagsutflukt til vakre Inderøya igjen. 

Vi la turen innom noen "virksomheter" langs "Den Gyldne Omvei," (har skrevet om den i et tidligere innlegg; 11. juni, på besøk hos Svingen Keramikk...) deriblant keramikerne Ragnhild Stuberg og hennes ektemann Keisuke Ueno (fra Japan); to helt unike kunstnere som vi stadig kommer tilbake til på våre årlige Inderøya-utflukter. 
Å vandre rundt i deres sjarmerende have en vakker sommerdag er balsam for sjelen. På uthusvegger henger, og på bord står, massevis av håndlaget keramikk - alt i de vakreste farger. 
Det er spesielt de store, flotte (og helt spesielle!) torsoene, de gedigne veggfatene og de utrolig vakre krukkene jeg er så fasinert og betatt av. Har lagt min elsk på dem for mange år siden....
Sjekk de glasurene da! Beklageligvis gir ikke bildene helt korrekt fargegjengivelse, men en liten anelse av den høye kvaliteten det er på det disse to meget dyktige og hyggelige menneskene lager, får dere allikevel....


 Det ligger mange års hardt arbeid bak disse vakre produktene, og ganske sikkert mye prøving og feiling også.... Å lykkes med glasurer er nemlig ikke lett, man kan få seg mang en overraskelse når man åpner ovnsdøra etter en glasurbrann! (I know - har jobbet litt med det selv *smiler*) 
Derfor er jeg utrolig imponert over hvordan de behersker de utfordrende teknikkene som ligger bak disse vakre glasurene...  Bare se, ja, studer nøye dekoren f.eks. på veggfatene ovenfor; alle detaljene, teksturene, fargespillet......!

Så all ære til Ragnhild og Keisuke!

Er dere på Inderøya på sommerstid, så nøl ikke med å legge turen innom dem og andre kunstnere/kunsthåndverkere langs "...Omveien"! 
Det blir garantert en opplevelse dere vil huske for lang tid fremover.


 Fortsatt god søndagskveld!

1 kommentar:

 1. Hei!
  Så koselig at du vil være med på min give away. Rart at du ikke fikk lagt deg til som følger. Prøvde du på den linjen øverst på bloggen også?

  Det er noe helt spesielt med ordentlig keramikk.
  Jeg har vært mye på Ytterøya. Pappa er derifra:)

  Ha en super dag!

  SvarSlett