søndag 1. april 2012

Tradisjonen tro


Rundt omkring i landet er det mange forskjellige tradisjoner som kommer til uttrykk i påsken.
 For noen står det kristne budskapet i sentrum under påskefeiringen. Høytiden innledes med Jesu inntog i Jerusalem på Palmesøndag, via Jesu nattverdsmåltid med disiplene på Skjærtorsdag, korsfestelsen på Langfredag for så å ende opp i Jesu Kristi oppstandelse fra de døde på første Påskedag.
 For andre er påsken "kun" noen etterlengtede fridager på vårparten, hytteturer med skigåing og masse moro, eller alternativt grilling i fjærestenene, båtpuss, årets første sykkeltur med dertil hørende picnic i parken, påskekyllinger og gåsunger.
Atter andre har påskeharen som kommer med egg til barna som det største høydepunktet under påskefeiringa. Mange legger ned masse arbeid i å ordne og gjemme egg rundt om i hagen eller lignende, til stor glede og ellevill forventning for lekne barn i alle aldre. Hvor er de gjemt denne gang og hvem finner flest egg?

 For hvem av oss ønsker seg ikke et påskeegg fylt av deilig snop???  ;-)


 Med andre ord -  det er mange forskjellige tilnærminger til påske/påskeferie og mange forskjellige tradisjoner. For mange av oss er vel påskefeiringen en blanding av de ovenfornevnte tingene, 
eller hva sier du?

Hvordan feirer du påsken og hva betyr påske for deg? 
Bare noen deilige fridager, familiekos med påskeegg og -harer, eller har kirkens budskap en sentral plass i ditt hjerte under påsken?
Koselig om du legger igjen en kommentar....


3 kommentarer:

 1. Åhh så vackra bilder!
  Önskar dej en fin Påsk
  Klem Kathrine

  SvarSlett
 2. Hei hei, Tove!

  Takk for at du tipset oss om nrk-programmet om Jan på Finnskogen. Nå har Thomas og jeg sett det og jeg har gitt tipset videre på min facebook-side.

  Her: https://www.facebook.com/LivsLyst

  Ønsker deg virkelig en god påske!!

  SvarSlett
 3. For meg står påskens budskap og Jesu død og oppstandelse sterkest. Det er Han jeg tror på og lever for. Men selvsagt, påsken er også full av påskeegg og godterier også. Det hører med. Vi feirer Livet, store og små.

  SvarSlett