tirsdag 11. september 2012

Dronningen... drømmer om eggHadde ikke vært "dummesen" å hatt noen høner spankulerende på tunet - snarere tvert imot - tenker dronningen,  men husbonden er mer skeptisk til frie tupper i tunet, kakling og hønelort over alt.
(Han ser for seg mulig invasjon av ekle rotter som kunne komme for å søke etter mat - rotter har vi heldigvis ikke noe av her hos oss så det hadde vært helt pyton - løshunder, Mikkel Rev mm....)
Jeg er vel er mer bonderomantisk anlagt enn han, iallefall hva spraglete høner, hvite (?) italienere og nyplukkede ferske egg i kurv angår.


Så da står denne karen - som er "sikkerhetsklarert" og faktisk en gave fra min kjære på forlovelsesdagen vår for noen år tilbake (ja, han husker forlovelsesdagen OG bryllupsdagen!!!) 
-  inne og på toppen av en ovn vi har på den ene stua vår, 
og han er altså den eneste fjærbelagte skapningen som har fått tilholdssted her i huset. 


En evigvarende, riktig så forseggjort smijernshane, med plass til et telys
oppi en "hengekøye" i magen dens. Den strutter med fjærene, som er stive og livløse, men er garantert uten kykelikyer og andre sjefs-fakter.....


Fra Google:

Høns i Norge stammer fra den ville jungelhøna, bankivahøna, som fremdeles lever i den tropiske regnskogen i Sørøst-Asia. Hvis dagens tamhøns fikk leve slik medfødte adferdsbehov forteller dem, ville det minne om livet i jungelen.
 
 


Kykeliky!!!!!


*Ny dag*
Nyter du den?1 kommentar:

  1. Smijernhanen din er fin den ...MEN ingenting er så koselig som å ha høner. De er faktisk renslige av seg også, de skiter kun på fast plass...under vaglen. Jeg fikk meg høner for to og et halvt år siden og har bare kost meg med disse.Deilig er det også med alltid ferske egg. Klem

    SvarSlett