fredag 27. desember 2013

Varig endring?


Skriver 3.je juledag.

 Rolige dager. 
Lei av kjøtt, så i dag ble det grøt til middag!
Mildvær fortsatt her hos oss. 
Noen har funnet Hestehov (!) på Frosta så jeg i avisa.
Et ekstra tidlig vårtegn det da; ala vår i desember eller bare et bevis på total forvirring i naturen?


De fleste steder i Norge er det jo ikke normalt med plussgrader i slutten av desember. Her er det helt bart/grønne plener overalt fortsatt. I Israel og Syria derimot er det massevis av snø, og i England skikkelig store nedbørsmengder og flom. Er liksom litt omsnudd alt i hop for tiden værmessig. Merkelige ting som skjer med klimaet... Men er det av forbigående art eller en varig endring mon tro?
Tv 2 melder i dag at ennå et stort lavtrykk/styggværsenter vil nå landet før vi runder nyttår, i tillegg til det som rammer sørpå nå i kveld. Jeg er lei av stormer med orkan i kastene, og selv om jeg ikke er noe vintermenneske så hadde faktisk litt stabilt vintervær med rundt -5 grader og vindstille vært greit en stund fremover nå. Ja ikke bare greit, men nærmest vidunderlig deilig - ikke minst med tanke på nattesøvnen.
Ikke enkelt å koble ut alle lyder når det knaker og uler som verst, synes jeg....


Hvordan er ditt julevær, - snø og skiføre?
Ha en fin kveld, uansett vær/uvær.
;-)3 kommentarer:

 1. Det er så rart dette været,her stormer det og stormer det og er mildvær,er jo noko som ikkje stemmer og eg fant vårblomster her om dagen og,sprøtt..
  Hadde vært så fint med snø og sol:)
  Ønsker deg forsatt fine juledager
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 2. Savner snøen og den skikkelig gode julestemningen den gir, i tillegg til at ungene er så mye lettere å få ut og kan kose seg med alskens aktiviteter i snøen.I storm og uvær blir det litt mer begrenset.Koser oss lell,g håper heller på snø på nyåret.Her var det tett før jeg begynte med litt hagearbeid i dag...det sier vel litt ???
  Fortsatt God JUl til deg,uansett vær og vind!!!

  Toveklem:)

  SvarSlett
 3. jeg er også lei julemat, så idag, skal alt som ligger i kjøleskapet bli en rett :-)

  merkelig vær her også.....vant med par meter med snø og rundt 20 minus......nå er det blåholke her og ligger på + 3 på dagen .

  klem tone

  SvarSlett